Mensbloggen

Alla inlägg den 3 februari 2013

Av mens - 3 februari 2013 15:30

Många, inte alla, tjejer rakar bort håret som sitter där nere. Man har hår där eftersom det ska förhindra bakterierna ifrån att komma åt ditt underliv. Men trots det så väljer många att raka sig för att känna sig lite extra fräsch och kanske mer attraktiv. Men du ska dock inte känna ett tvång av att du måste raka dig, du gör precis som du vill!


Idag finns det ett flertal olika produkter som hjälper dig med rakningen vid könsorganen. Bland annat det kända märket rfsu som gör kondomer. Deras produkter kan jag faktiskt rekomendera då de har en hel serie med olika krämer för både rakningen och efterbahandling. 


Då du ska raka dig för allra första gången så kan det gå trögt med en rakhyvel då man har ganska långa hårstrån. Man kan istället prova att klippa bort det allra värsta och sedan börja raka.


Mitt tips är att raka dig då du duschar då håret är blött och blir lättare att raka bort.


Använd dig av en rakningsgel som är till för underlivet. Annars funkar vanligt shampoo minst lika bra, skillnaden är att huden lättare blir irriterad då du använder shampoo.


Raka dig med en ny rakhyvel eller en rakhyvel som du enbart använder för underlivet.


1. Smörja in området med tvålen 

2. Raka neråt tills det mesta är borta

3. Raka åt sidorna för att få bort stubben

4. Skölj av dig och duscha klart

5. Torka av dig så du blir någonlunda torr

6. Smörj in området med en after-shave kräm som finns från bland annat rfsu

7. Klar!


Är du inte så noga med ren rakhyvel, krämer och annat så är risken för röda prickar större. Undvik helt att klia och pilla där efter du rakat dig. Det bildar dem röda prickarna.


       

Av mens - 3 februari 2013 11:37

Här kommer svar på några av era frågor till mig. Vissa handlar om mens, vissa om tamponger och vissa om annat helt enektl. Del 2 kommer upp imorgon!


Hur frågar man sin mamma om tamponger?

Man kan t ex smyga ner ett paket tamponger då man är ute och handlar, du kan smsa din mamma eller så säger du det bara. Din mamma komemr säkert förstå! :)

 

Kan man sova med binda?

- Ja det kan man! Idag finns det även nattbindor att köpa vilket gör det extra säkert att sova med bindor så att verkligen inget rinner ut på lakanet.


Måste man berätta för sin mamma/pappa att man fått mens?

Det ka egentligen vara en fördel att berätta för sin mamma att man fått mens då man kan få lite tips och annat. Men du väljer helt själv vem du vill berätta för, eller om du ens vill berätta. Som sagt, du bestämmer!

 

Är det svårare att få orgasm då man har mens?

- Det är faktiskt enklare att få orgasm under mens då man är lite känsligare då. Däremot brunkar man bli mer spänd och obekväm vilket gör att en orgam kan bli svår att nå.

 

Vad är regelbunden mens?

- Det innebär att man får sin mens en gång varje månad, utan att den hoppar hit och dit mellan månaderna eller inte kommer alls. 

 

Hur länge kan man bada när man har en tampong i?

Du kan ha en tampong i under tiden du badar tills att du är redo att åka hem, t ex om du varit på stranden. Men jag skulle rekomendera att byta tampong inom 3-4 timmar.

 

Det gör ont att ta ut tampongen, vad gör jag för fel?

Försök att ta det lungt och spänd dig inte. Annars kan du prova att ha i tampongen lite längre så den hinner bli ännu fullare vilket gör det enklare att dra ut den.

 

Kan man rida när man har mens?

Ja självklart! Med både binda och tampong.

 

Hur vet man att tampongen är inne på rätt ställe?

- Då du satt in den så långt in du bara kan (hela fingret ska vara inne), du ska heller inte kunna känna tompongen och ungefär 5 cm av tråden ska vara ute.

 

Hur lång tid tar det för mensen att bli regelbunden från första mensen?

Ungefär 1-2 år är vanligast men för vissa kan det ta över 5 år. Vi alla är ju trots allt olika.

 

Jag har haft mens i 2 veckor, är något fel?

Man kan ha mens allt från 2 dagar till 2 veckor beroende på kroppen, så det är inget fel alls. Överskriver detta däremot till 3 veckor så mycker jag du borde kolla upp det.

 

Hur länge dröjer det till man får sin mens nästa gång?

Har du en regelbunden mens så ska det ta 28 dagar men mellan 26 och 32 dagar är vanligt.

 

Kan tampongen fastna i slidan?

Fastna kan den göra ifall du har sex med en tampong i. Då kan nämligen både snöret och tampongen hamna långt in i slidan vilket gör det svårt att få ut den. Detta ska du alltså verkligen inte göra men skulle detta hända av misstag så är det raka vägen till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen där du kan få ut tampongen. 

 

Från vilket hål kommer mensen?

- Du kan känna efter var flytningar och mensen kommer ifrån för hål. Annars kan du kolla i spegeln såklart! Men hållet är iallafall mellan hålet du bajsar ifrån och hålet du kisar ifrån.

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards