Mensbloggen

Alla inlägg den 8 februari 2013

Av mens - 8 februari 2013 15:45

Dehär med att bada med mens kan vara lite klurigt och jobbigt såhär kommer en liten sammanfattning över hur man egentligen gör då man har mens och ska bada.


Regel nummer ett är att du måste använda dig utav ett menssydd då du badar. Annars finns tyvärr risken att det rinner blod längst låren då du är på stranden eller sitter i solstolen. De menssydden som idag finns tillgängliga att bada med är tampongen men även menskoppen. Du kan läsa vidare i bloggen om du inte riktigt vet vad desssa är för skydd.


Tampongerna är ju vanligast så jag tänker beskriva mer om hur det går till med dem!

Så det du gör är att du för in en ny tampong innan badet. Är du på badhuset så byter du då ni är i omklädningsrummen och byter om, bara snabbt in på toan och byt tampong. Är du på stranden så funkar det bra att byta hemma precis innan ni ska fara. Då tampongen väl är inne så bör du kolla på klockan. Är klockan 12.00 så bör du byta tampongen igen senast 16.00 Du kan alltså ha i tampongen i ungefär 4 timmar. 


Har du däremot badat väldigt mycket så suger tampongen lätt åt sig väldigt mycket vatten och då är det nog smartast att byta lite tidigare. Du kan antagligen byta på toa eller dass, beroende på vad som finns tillgängligt. Men var inte orolig ifall du inte får byta din tampong i tid. Mens är nämligen väldigt skraj av vatten så då mensen kommer i kontakt med vatten drar den sig undan. 


Det jag skulle säga är att man byter inte tampong för att det ska rinna ut utan man byter tampong för att vara fräsch och undvika att det ska bli infekterat av saltvattnet till exempel. Så se till att det finns en toa där ni ska bada, finns ingen så får du kanske avstå från badet.


Sedan då du tar ut din tampong efter du badat/solat/ätit glass så får du vara bered på att det kan göra lite extra ont. Tampongen kommer nämligen vara fylld av vatten och bara lite mens så det kommer gå lite trögare att få ut tampongen. Men kom ihåg, tampongen MÅSTE ut, du får inte ha kvar tampongen en halv dag. Bakterier kan spridas och det kan bli infekterat så se till att göra klocka beslut.


Sedan dehär med att du går på toa precis innan badet och precis efter och att det kan se lite konstigt ut. Bry dig inte om vad andra tycker! Dina vänner eller familj är säkert alldeles för upptagen med att tänka på sig själv, hur man ska sätta upp håret, hur man ser ut, vart bikinin tagit vägen och allt annat man oroar sig om då man ska fara och bada. Gör din grej bara så kommer allt gå galant! :)


 


Tampong + bada = SANT


 

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards