Mensbloggen

Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

Kan tampongsnöret gå av?

Av mens - 11 februari 2013 20:34

Som rubriken lyder, kan tampongsnöret egentligen gå av?


- Snöret KAN ju såklart gå av, men det är utterst ovanligt. Snöret sitter nämligen stensäkert och hårt så det skulle vara en väldigt lite chans att snöret faktiskt skulle gå av.


Mitt tips är därför ifall du skulle vara orolig av detta så kan du ju kontrollera ifall snöret verkligen sitter. Detta gör jag jämt då jag ska använda tampong för att känna mig mer säker.

Jo, då jag drar bort all plast och så från tampogen så brukar jag dra/rycka i snöret och kolla att det sitter. Det har faktiskt aldrig någonsin hänt att det gått av eller likanande och jag hoppas att ingen av er varit med om att tampogen gått av!


Ta hand om er hörni. Jag har svarat på några av era frågor i både frågespalten och kommentarsfället så kolla in där!

Nästa inlägg kommer innehålla en hel del tips om att onanera så håll utskick!


 

 
 
Ingen bild

Anonym00

15 februari 2013 22:36

Hej,jag är bara 12 fyller 13 år i april..iaf så såg jag dina tips på att onanera så jag provade!! Jätte skönt men jag tror inte att jag fick till det riktigt jag blev inte kåt??!! Snälla kan du skriva nya tips!?? Skulle gärna vilja det..men sen till slut fingerpullade jag mig själv! Det var också skönt!! :) Sen några timmar senare så gick jag på badet (Jag har inte mens) och då sved det i fittan!! Kan det vara något farligt eller så. Är det okej att fingerpulla/onanera när man snart är 13?? Hur ska man göra för att bli mera kåt?? Jag har haft flytningar mer än 1 år vf har jag inte fått min mens? Vad betyder de 3 hålen i fittan!!? Tacksam för svar!! :)

 
Ingen bild

anonym

18 februari 2013 00:56

jag har haft mens i ca 2 år nu och det senaste halvåret har den varit 14 dagar mellan varje mens så jag trodde den börjat komma regelbundet men när jag läser här ska det gå ca 28 Dagar mellan varje mens, är det nått fel på mig?

 
Betty

Betty

23 februari 2013 22:29

Hahaha :-) Störtskön blogg!

http://tuttar.bloggplatsen.se

 
Josefin

Josefin

3 mars 2013 14:22

Hej! Jag har en fråga, och är jättetacksam för svar! Jo, det är så att för några dagar sedan började jag helt plötsligt få ont i nederdelen i magen, det var inte så farligt just då, och jag tänkte inte alls mycket på det. Men i förrgår blev det myycket värre, jag hade så ont så att jag grät! Vi trodde att det var förstoppning eller något annat med tarmarna, provade ta en tablett för förstoppning men inte hjälpte det mot värken i magen...(dock var jag trög i magen, så det blev lättare på toan eller så haha)
Idag hade jag hur ont som helst, ville bara dö. Har tagit en ipren, så det kanske hjälper lite i alla fall.
Men nu till frågan, tror du att det är mensen som är på väg? Min mamma tror det, och jag funderar också lite på det.. Tarmarna kan det nog inte vara, inte vad jag tror i alla fall..
Vad tror du?! JÄTTE, JÄTTE tacksam för svar!
Kram. :)

http://onlyriding.blogg.se

 
Ingen bild

Linnéa

17 mars 2013 22:14

Hej! :)
Jag är en 13 årig tjej som HATAR mens. Men, det är inget att göra åt.
Men nu till min fråga: Jag gillar idrott och mens stoppar mig inte från idrotten på skolan. Men det är ju lite skumt att jag går på toa innan duschen och sen igen efter duschen. (Jag använder binda) jag får desutom ibland blod i trosorna fast jag går direkt till toan. Vilket är väldigt pinsamt när mamma ska tvätta, därför brukar jag handtvätta mina nerblodade trosor själv.
Typ alla mina kompisar vet att jag har mens och det spelar ingen roll om dom andra tjejerna vet det, men jag skulle ändå vilja vara lite mer "privat". Har du något tips hur jag kan gömma det lite mer? Jag har haft mens i ca ett halvår och vågar inte prova tampong ännu.. Även fast jag skulle vilja.
Det största problemet är nog att be mamma köpa tamponger... Bindor går bra, men tamponger... Nej!

mens

21 april 2013 22:31

Jag tror faktiskt inte att dina vänner tänker på att du går på toa både före och efter ni duschat så du behöver inte alls oroa dig. Med tiden så kommer det hela kännas mer bekvämt. Kom ihåg att du bara har men i drygt en vecka så gör din grej bara och skit i andra. Annars om du verkligen vill gömma det så kan du förbereda en trosa hemifrån där du redan satt på en binda. Dock måste du vara försiktig så ingen märker detta förstås.

 
Ingen bild

Sara

14 april 2013 11:34

Hej! måste man raka underlivet? Är det så att killar tycker det är äckligt om man har hår där nere?

mens

21 april 2013 22:22

Du gör som du själv vill, kilar bryr sig absolut inte om sånt!

 
Ingen bild

Nathalie

18 oktober 2013 23:20

Hej jag jag har en fråga, nästan alla i min klass har fått sin mens, jag fick flytningar ungefär i mitten i femman nu har jag nyss börjat sexan, när kommer mensen?

 
värmlands tjej

värmlands tjej

6 november 2013 19:32

Hej. Ja har en fråga gällande menskoppen.. vad ä en sådan?! Tror inte ja hört talas om sån men.. å hur(på vilket sätt) är den bra?! Alltså är den bättre än tampong eller bindor?!.. *bara undrar*

Btw.. tycker det ä otroligt att du vågar skriva öppet om just mens. Är inte alla som vågar göra det hur som helst hehe :)

http://mybloggnotyours.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

11åring

9 augusti 2014 22:59

Hej! Jag är en 11 årig tjej som ska börja i 5:an. Jag är den ända i klassen som har könshår både där nere och under armarna. Jag har finnar och jag växer så att det knakar :3 Men ganska ofta får jag typ vitt gägg i trosan, det luktar surt. Är det flytningar? Isånnafall har jag haft det i cirka 2 år. Men om det är flytningar, när tror du min mens kommer då? Tacksam för svar :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mens - 9 juni 2015 23:37

Ett problem med mensen man kan stöta på ibland är att mensen faktiskt LÄCKER på natten. Man vaknar upp av att man nästan badar i mensblodet, lackanet är blodigt, trosorna är blodiga, eventuella sovkläder är blodiga och detta upptäcker du tidigt på mo...

Av mens - 8 juni 2015 22:34

Jag har fått några funderingar kring om man verkligen förlorar oskulden då man börjar med tampong.   Det jag vill börja med att klargöra är att man inte kan stoppa in hur många tamponger, menskoppar, fingar och banener som helst upp i slidan men ...

Av mens - 8 juni 2015 00:20


Är det bara jag eller är det fler som har en så otroligt oregelbunden mens? Jag kom och tänka på det nu när jag skulle räkna ut nästa gång jag får min mena. Alltså nu har jag haft mens i över 10 år så nog antar man att min mens borde vara lite regelb...

Av mens - 7 juni 2015 21:15


Vad gör man med snöret? Svar: Snöret som sitter längst ner på tampongen är till för att tra ut tampongen då den är full. Innan du för in tampongen så kan du göra det till en vana att alltid rycka lite på snöret för att se till så det sitter stenhår...

Av mens - 7 juni 2015 16:15


Personligen så tycker jag att dehär med tampongen är jättesmart och verkligen något som gör det lättare att ha mens. Tillskillnad från bindor så känner man inte hur mensblodet bara drobbar från underlivet vilket ibland kan kännas lite obehagligt och ...

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards