Mensbloggen

Alla inlägg den 17 juli 2011

Av mens - 17 juli 2011 20:56

Alltså det är egentligen ganska svårt att veta när tampongen är full. Man vill ju inte dra ut en tom tampong och både slösa och skada vägen. Men mitt tips är att se hur väl den kan glida ut. Eller a, först och främst kan man kolla om tampongsnöret börjar bli lite blodigt. Då vet man att det har runnit en del. Men det kan mycket väl vara så att endast hälften av tampongen är full. Då kan man rycka lite och se om den verkar vilja komma ut. Nästan så att man känner då den är full. Det blir mycket fuktigare där nere och det känns ofräscht så man bara måste byta. Är man nybörjare kan man gå efter tid beroende på mycket mens du har just den dagen. Jag och många andra byter var femte timme under de första dagarna iallafall. Sedan under de anadra byter jag till mini och då kan det bli åtta timmar!


Av mens - 17 juli 2011 20:53

Kan bindor vara dåliga för underlivet?

- Det absolut bästa med bindor är att det inte gör någon som helst skada alls för kroppen. Som att mensen flyter på som vanligt ut genom kroppen istället för att den ska försvinna eller fångas av en tampong innan. Med tamponger kan även viktig näring i underlivet försvinna och då blir det infektion. Otroligt ovanligt men har du en tampong i och det inte finns mycket mens kommer den att börja ta upp fukten du har i underlivet vilket kommer ge dig ett lägre pH - värde. Därför ska man inte ha tampongen i för länge.

Men med bindor behöver man inte oroa sig alls! Och man vet exakt då bindan är full, bara att kolla!

Av mens - 17 juli 2011 01:38

Vad är det sämsta med tabletterna som man använder för att skjuta upp mensen?

- Nu i sommar så kan mensen komma ganska olägligt och då finns ju den fantastiska uppfinningen som skjuter upp din mens hur länge du än tar tabletterna. Men även en sådan sak har en dålig egenskap.

Mensvärken efteråt! En eller två dagar efter att du slutat äta tabletterna så kommer mensen komma tillbaka igen. Då brukar de flesta oftast ha en liten mensvärk under första dagarna. Men under just den mensen så har du en MÖRDAR mensvärk! Varken motion eller ipren hjälper här. Du blir sängliggandes, kallsvettas och bara har ont som fan. Men det var verkligen värt det för hellre har jag mensvärk någon dag istället för att ha mens under sommarsemester och låta världens bästa resa bli världens sämsta. Istället har jag faktiskt världens sämsta dagn här hemma framför tvn.

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards