Mensbloggen

Alla inlägg den 11 juli 2011

Av mens - 11 juli 2011 19:17

Hur sätter man fast en binda och hur gör man då man ska ta bort den?


Det kan ju vara bra att veta detta innan för alla er som inte fått mens ännu.

Du kan ju själv ta en binda från din mamma eller syster och öppna och kolla. Men annars kan jag nu försöka förklara på ett bra sett.


En binda är ihopviken i en liten plastficka från början. Så du viker upp den och då är den som pastklistrad i den. Dra bara av den så finns det en mjuk sida och en sida med klister på. Du lär också märka vilken fram och bak är men vissa bidor har ingen skillnad. Så klistar du bara fast den mitt på trosan. Stryk över med handen så du vet att den sitter. Vissa bindor har även vingar vilket är en liten del av bindan som sticker ut på varje sida. De klistrar du fast på undersidan av trosorna så att bindan sitter ännu bättre och att det inte kommer något blod allt på troskanten.


Då du rör dig och håller på så kommer du känna att det rinner en massa mens. Men du behöver inte alls springa på toa bara för det. Utan du bara är vanlig och kollar klockan till det gått ungefär 4-5 timmar eller då det känns riktigt gegit. Då kommer du se att bindan är full av mens och då drar du försiktigt av den fårn trosan. Ha en lång bit toapapper redo brevid. Lägg bindan på appret och rulla ihop det ordentliget. Släng den sedan i soptunnan. Spola absoult inte ner din binda för då blir det stop direkt och det är ju bara pinsamt att det ska hända efter att du varit på toa och sedan upptäcka att det vara en blodig binda i toan.


Ja sedan så gör du bara om allt resten utav din mensvecka! :)

Av mens - 11 juli 2011 15:15

Menskopp.

Har ni någonsin hört talas om de? Jag har visste iallafall aldrig vad det var förens jag blädrade i en frida tidning någon gång och såg att de hade tipsat om något som heter menskopp. Jag började på en gång leta upp en himla massa information om denna menskopp på internet. Och visst fann jag mitt svar.


Det är en slags liten behållare gjord av mjuk gummi. Man viker ihop den och sedan för man in den i menshålet. Den ska inte sitta som en tampong utan den sitter precis vid öppningen. Och sedan är det en liten stav/pinne elelr vad man ska kalalde det som är utanför. Menskoppen är då inom dig en hel dag typ och blir fylld av antagligen mens eller flytningar. Man kan ju använda den när som helst för den gör ju inget illa mot ditt underliv. Så efter typ 10 timmar så drar du i pinnen och tar tag i själva koppen med händerna så du får ut den. Den kommer då vara fyld men massa mens som du då tömmer i toan. Du sjöljder igenom den sedan och kör in den igen. Så gör du så men samma kopp i 10 år. Fast du måste ju koka den efter varje menskopp för att hålla den ren och fräsch.


Det bästa med den är ju att den kan vara inne i dig hur länge som helst och du kan bada, bajsa, kissa, springa, ja allt utan att behöva oroa dig!

Den kostar 300 kronor ungefär och att du kan använda den i 10 år är extremt ekonomiskt och miljövänligt!

In på http://menskoppen.se för att läsa mer och kanske även beställa hem en!

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards