Mensbloggen

Direktlänk till inlägg 24 januari 2011

Svar på mensiga frågor!

Av mens - 24 januari 2011 21:48

Jag är extremt ledsen över att jag varit så oaktiv. Det är nämligen väldigt mycket plugg nu och man måste ju ta itu med det innan man bloggar, eller hur? :)


Det har dykt upp en del frågor medans jag varit borta så jag tänkte att jag svarar på dessa nu så får ni nästa del utan frågestunden om någon dag.


den dagen man får sin första mens...
blöder det flera gånger den dagen?


hejhej! :)
jag undrar bara en sak.
Jag är 11 år gammal. Fyller år om ungefär 3 veckor. Men skitsamma..
och jag har änsålänge fått allting på den där listan utan en sak. Flytningar..?
och det kanske e typ lite pinsamt o fråga , men är typ ett tecken på flytningar att man har börjat känna sig lite.. ''kladdig'' i underlivet?
jag vet inte. Men jag försöker läsa på och så försöker jag klura ut att säga till mamma när jag får flytningar.. verkligen suuper tacksam för svar!

 

Svar: Flytningar är en slgs fuktig gega som lägger sig på trosan. Man brukar ha flytningar minst ett år innan man får mens. Så dina flytningar verkar vara påväg!:)


Hej tjejen!
Jätte fin blogg du har, men jag har en liten fråga angående tamponger. Jag har precis börjat använda tamponger men är lite osäker hur mycket jag ska trycka in den. Ska man pressa på så mycket så att man inte ser den längre eller ska man se botten? Jag trycker in den så mycket som det går men ser fortfarande botten en aning.

 

Svar: Hejdu! :)

Ja det här med hur långt den ska in. Man sitter ju på tan precis så man gör då man ska kissa eller så. Sedan för man bara in tampongen med pekfingret, bakåt så långt in man bara kan. Hela fingret ska alltså bara inne i fittan innan man ska känna sig nöjd. Är tampongen längre ner kan den kännas vilket gör ganska ont. För in den ännu mer!



Okej, min mens har verkligen freakat ut TOTALT. Förra månaden fick jag ingen mens. Alls. Nu, i januari fick jag min vanliga mens gånger 5 i alla fall. Det kommer verkligen i massor ! Hade tampong men den blev fullproppad med blod och hela jävla snöret var det blod på, så fick ta en binda också. Jag är rädd att det ska läcka igenom ändå. Det är ju pinsamt och jag har vart grinig hela veckan, går på toa jätte ofta. Jag vet varken om detta är normalt eller vad jag ska göra!? Var bara tvungen att skriva av mig och få ett svar från någon annan som vet lite... Tack på förhand och måste säga att jag finner denna blogg högst intressant :) kram från en panikslagen liten Sara

 

Svar: Såhär kan det bli ibland! Byt bara mensskydd ofta, kanske var 3 timme så ska det nog gå bra. Du kan ju prova med starkare skydd så att du inte blir rädd att det ska läka. Tack för de fina orden! :)


Bra blogg! Förstår dock inte resonemanget "man kan endast förlora sin oskuld med en snopp". Anser att man förlorar sin oskuld genom sex, vem det än innefattar.

 

Svar: Gjorde en liten förenkling på det svaret men ja det är enbart sex som man kan tappa oskulden från. :)


Hejsan!

Om man har fått sin första mens, och den har slutat ungefär efter kanske en halv vecka. Är det konstigt att man får den igen typ efter lite mindre än 4 veckor?

/Tacksam för ett snabbt svar! (alltså inte ett kort svar, jag menar tidsmässigt!)

 

Svar: Förlåt för att jag svara så sent men hoppas du kommer ha nytta av svaret ändå. De första gångerna man har mens är den bara helt galen. Man vet faktiskt aldrig när den kan dyka upp eller sluta. Det som hänt dig är alltså helt normalt. Kram! :)

 
 
Ingen bild

:)

30 januari 2011 23:05

hej, jag undrar om det spelar någon roll vilken storlek man har på tampongen. ska man börja med lite mindre eller ska man bara köra på?

mens

13 februari 2011 14:29

Man brukar börja med en liten tills man har vant sig men känner man sig säker med tamponger är det bara att köra på! :)

 
Ingen bild

fia

25 december 2012 18:08

Hej jag är snart 15 (mars) och jag har inte fått min mens än.. och jag undrar om det är något fel på mig då. sen så har jag en pojkvän och jag vill gärna ligga med honom men jag vet inte om man kan ha sex innan man har fått sin mens. kan man det? är väldigt tacksam för svar. :)

 
Ingen bild

Julia

9 mars 2014 01:22

Hejsan! jag heter julia och är 11 snart 12, jag undrar... jag har fått lite större bröst, jag och min bästis är de enda som börjar gå igen puberteten och få bröst och sånt. min kompis fick sin mens för ungefär 2 veckor sen. Jag undrar om jag kommer att få den snart? jag har gått igenom puberteten i 2 år och inget har hänt med någon mens! jag får en massa flytningar varje dag! det är jätte störande! betyder dett att min mens är påväg? P.S jag får också ont i magen ganska ofta

mens

9 mars 2014 13:32

Jo visst verkar din mens vara påväg, jag kan dock inte säga exakt när den kommer men såsom du beskriver så är den förmodligen snart här. Ha bara lite tålamod så dyker den upp snart! :)

 
Ingen bild

Veronica

17 april 2014 03:25

Min mens vill inte komma är det normalt ?

mens

21 april 2014 14:58

Jadå, bara ha lite tålamod :)

 
Ingen bild

Sara

16 juli 2014 03:56

Jag har har haft mens i 3 år nu. O den är alltid försen minst 20 dagar. Jag orkar inte mer jag vet inte vad jag ska göra.

 
Ingen bild

:)

3 augusti 2014 11:32

Hej

 
Ingen bild

Rut

18 januari 2015 22:52

Hej jag är 14 år och jag fick min mens för första gången för en vecka sen men det kom aldrig lixom blod det vara bara brunröda flytningar e de normalt? Och sen undrar jag hur vet man när den kommer tillbaka så man inte bara börjar blöda helt plötsligt typ i skolan, jätte tacksam för svar har igen annan som jag kan fråga :)

 
Ingen bild

Miriam Evy03

11 april 2015 08:17

Hej jag är 12 år, fick min mens igår och jag har inte haft någon mens enu idag eller när jag har sovit, är det normalt? Jag kommer inte att börja med tamponger fråns längre fram men kan man rida när man har tanpong? Om inte vad ska man göra när man rider och har mkt mens?
(alltså sen när jag får mkt mens i framtiden). Like your blogg werry

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av mens - 9 juni 2015 23:37

Ett problem med mensen man kan stöta på ibland är att mensen faktiskt LÄCKER på natten. Man vaknar upp av att man nästan badar i mensblodet, lackanet är blodigt, trosorna är blodiga, eventuella sovkläder är blodiga och detta upptäcker du tidigt på mo...

Av mens - 8 juni 2015 22:34

Jag har fått några funderingar kring om man verkligen förlorar oskulden då man börjar med tampong.   Det jag vill börja med att klargöra är att man inte kan stoppa in hur många tamponger, menskoppar, fingar och banener som helst upp i slidan men ...

Av mens - 8 juni 2015 00:20


Är det bara jag eller är det fler som har en så otroligt oregelbunden mens? Jag kom och tänka på det nu när jag skulle räkna ut nästa gång jag får min mena. Alltså nu har jag haft mens i över 10 år så nog antar man att min mens borde vara lite regelb...

Av mens - 7 juni 2015 21:15


Vad gör man med snöret? Svar: Snöret som sitter längst ner på tampongen är till för att tra ut tampongen då den är full. Innan du för in tampongen så kan du göra det till en vana att alltid rycka lite på snöret för att se till så det sitter stenhår...

Av mens - 7 juni 2015 16:15


Personligen så tycker jag att dehär med tampongen är jättesmart och verkligen något som gör det lättare att ha mens. Tillskillnad från bindor så känner man inte hur mensblodet bara drobbar från underlivet vilket ibland kan kännas lite obehagligt och ...

Presentation


Hej! Denna blogg är till för alla ni tonårstjejer som har en massa funderingar kring just mens. Därför finns jag här och besvarar allt jag kan. Maila om andra frågor kan du också göra.
mens.blogg@hotmail.com
Kram!

Fråga mig

654 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill ni läsa mer om här i bloggen?
 Frågor & svar
 Bindor
 Tamponger
 P-piller
 Menskopp
 Puberteten

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards